Psykoterapeut, diætist & MENNESKE

Mit navn er Lene Steinke,
og jeg er mennesket bag Mind First.

 

Jeg hjælper kvinder med at få et liv,

hvor mad og badevægt ikke styrer det hele

– kort og godt!


1615557967038
Hos mig er fokusset, at:

  • Komme tilbage i førersædet af dit eget liv - og sætte mad, spisning og badevægt om på bagsædet.

  • Opdage og slippe ud af fastlåste, negative spiraler i dit liv.

  • Få et nyt forhold til dine tanker og følelser, så de ikke styrer dig.

  • RO på dit forhold til mad.

  • Slippe fri af madstress.

  • Få et bedre forhold til dig selv – og din krop.

  • Skabe varige vaneændringer via dit mindset.

  • Stoppe eventuelle overspisninger, følelsesmæssig spisning og følelse af kontroltab.

  • Og, hvis det er vigtigt for dig - at lægge en overset grundsten til et varigt vægttab.

Og du har ikke mødt en som mig før…


Jeg arbejdede i nogle år med, hvad jeg kalder "klassisk diætist-arbejde", hvor man, som henvist, kunne få lov at remse op, hvad man spiste, med henblik på at få en kostplan - en kostplan, der kunne give et vægttab- og dermed et bedre liv (?)...

Det arbejde gav mig en voldsom frustration!

Jeg var frustreret over, at det ikke virkede, på den lange bane for borgeren, og at rammerne, jeg arbejdede i, kun tillod mig at gøre dét…

Ganske vist tabte mange sig, men rigtigt mange tog på igen og fik ikke brudt det mønster, de sad fast i – eller også holdte de et vægttab, men blev stadig ikke glade for dem selv, deres krop eller deres liv.

Derudover var der alle dem, jeg slet ikke fik chancen for at hjælpe, for de mødte aldrig op – og ved du, hvorfor?

Jeg spurgte dem og svaret var:

”At de ikke magtede løftede pegefingre fra en radmager og frelst diætist”.

Nogle havde mødt, diætister, der, desværre, matchede deres forestilling – andre havde bare en formodning om, at det var sådan diætister var.

Selvom løftede pegefingre aldrig har været og aldrig bliver, en del af min tilgang og, at jeg ser, (som en borger engang spontant udbrød, ved første møde med mig): ”Helt normal ud,” gjorde det s** indtryk…

Og samtidigt med, at jeg fik nok af kostplaner og stramme rammer, besluttede jeg mig for at være en diætist, vis lige man aldrig havde set, og at jeg ville hjælpe det hele menneske, og ikke kun se på dets tallerken.

Over de kommende år tog jeg derfor en række videregående-uddannelser inden for psykologi, adfærdsterapi, sundhedspædagogik og mindfulness, for ved du, hvad:

Problemet med din vægt, dit forhold til din krop, din angst, din usikkerhed, din fastlåsthed osv. ligger ikke på tallerkenen – det ligger oppe mellem ørerne.

Derfor er det MIND FIRST hos mig❤

I dag har jeg lige knapt 15 års erfaring med at arbejde med vaner, forandringer og menneskers forhold til sig selv. Jeg har en helt unik tilgang og hos mig er der, som sagt,

ingen løftede pegefingre – NOGENSINDE!

Jeg er i dag stolt af at kunne regne mig blandt de mest veluddannede diætister i Danmark, samt at kunne kalde mig for ekspert på forandringsområdet, hvad enten det handler om din spisning på følelser, vægt, dit forhold til dig selv eller uhensigtsmæssige mønstre og vaner generelt.

Jeg præsenterede mig som MENNESKE i overskriften- og det gjorde jeg, fordi under eksperttitler og et langt CV, så er det dét, jeg er

Et menneske.

Et menneske, der også rammes og formes af livet, på ingen måde er fanatisk, og fordi jeg møder dig 1:1 – menneske til menneske ♥.

Jeg har redskaber, der virker –

og jeg brænder for at lære dig at bruge dem også!Er du nysgerrig på, hvilke uddannelser jeg har, og metoder jeg primært bruger, kan du læse mere herunder:

Autoriseret klinisk diætist

Kliniske diætister er den eneste ernæringsfaglige faggruppe i Danmark, der må diætbehandle og er autoriseret af Sundhedsstyrelsen.


Det vil sige, at jeg har en no-bullshit, evidensbaseret tilgang til ernæring. Der er videnskabeligt belæg for det, jeg siger – Det er ikke noget, jeg bare synes, eller har hørt virkede for naboens kusines søster eller en eller anden ”hjemmestrikket ekspert,” med et (ofte misforstået) weekendkursus i kost, hyper i denne uge på de sociale medier.

Det er tværtimod bakket op af massiv og uafhængig forskning, og ikke kun små enkeltstudier, hvor tilfældigheder kan afgøre udslaget.

Uddannelsen er 50/50 naturvidenskab og psykologi/pædagogik, så jeg ved ikke alene noget om ernæring, men også om, hvordan det lykkes at ændre sine vaner.  

Når det er sagt, så fylder HVAD du har på tallerken ingenting i Mind First, men jeg kan svare, hvis du har spørgsmål😘

ACT- psykoterapeut

Jeg har en videregående psykoterapeutisk uddannelse i den adfærdsterapeutiske retning kaldet ACT.  ACT står for Acceptance and Commitment Therapy og handler kort sagt om at lære at leve det liv, du ønsker med de vilkår, du har i dit liv.


ACT siges som ét ord og ikke som bogstaverne A-C-T, og det er der en god grund til. ACT er en adfærdsterapi, der handler om at tage ACTION – og er bundsolidt funderet i forskning.

Når vi taler om at tage action på noget i ACT, så handler det ikke bare om at ”lette røven” og gøre ”noget” eller om, hvad jeg mener er bedst for dig. Det handler om at tage action på det, der er vigtigt for dig at handle på i dit liv. Altså, action, der er guidet af dine værdier, så du kan være den person, du  i virkeligheden ønsker at være.

Så ACT sætter fokus på, hvad du vil stå for i dit liv, hvad der virkeligt betyder noget dybt i dit hjerte,  hvordan du vil behandle dig selv – og andre. Kort sagt, hvad du vil huskes for den dag, at du ikke er her længere.

Målet med ACT er at maksimere dit potentiale for et rigt og meningsfyldt liv, mens du effektivt håndterer den smerte, de kampe og udfordringer, der uundgåeligt følger med.

Med ACT får du kontakt til, hvad der virkeligt er vigtigt og meningsfuldt for dig, så du kan bruge den viden til at inspirere, motivere og guide dig i den retning, du ønsker at gå.

Samtidigt får du i ACT redskaber og færdigheder, så du kan håndtere svære tanker og følelser, der ellers ville trække dig væk fra, hvad der er vigtigt for dig.

Certificeret MBCT- Mindfulness instruktør

MBCT står for Mindfulness Based Cognitive Therapy, og er meget kort forklaret en metode, der hjælper dig ud af hovedet og ned i kroppen.


Mange tror, at mindfulness er noget religiøst, spirituelt og noget med korslagte ben og hvidt lys, der stråler ned over dig, mens du siger HAAAUM…

Det er dog en kæmpe misforståelse. Den mindfulness, som vi arbejder med i den vestlige verden, er fuldstændig renset for religion og handler kort forklaret om “at være med dét, der er.”

Det er en særlig form for opmærksomhed på det, der er lige nu og her, der giver dig mulighed for, ikke alene at være fuldt til stede i nuet med, hvad end du laver, men giver dig også muligheden for at rykke op på førersædet og være den, der styrer, hvor du skal hen i dit liv.

Kun når du er i nuet og er fuldt opmærksom, kan du opdage uhensigtsmæssige mønstre og vælge at stoppe en evt. ond spiral.  Det handler med andre ord om at slukke for automapiloten, der styrer dine tanker og/eller handlinger ... og dit liv.

Oprindeligt blev MBCT udviklet som et behandlingsprogram med henblik på at forebygge tilbagefald af depression. I dag er mindfulness anerkendt og veldokumenteret til brug af et utal af psykologiske og fysiske udfordringer, som stress, angst, smerter, overspisninger, tankemylder, søvnproblemer, koncentrationsbesvær mm. og har vist positive fysiologiske effekter på hjernens sammensætning, sænkning af hjerterytme, blodtryk og forbedret immunforsvar mm.

Mindfulness kan trænes på mange forskellige måder, hvoraf meditation er én af dem. Meditation kan i denne sammenhæng også kaldes opmærksomhedstræning- så klinger det ikke helt så meget af korslagte ben.😉

Jeg plejer at beskrive mindfulness- eller vores evne til at være mindfulle, som en muskel, der kan trænes. Så stå ikke af, fordi du ved, at du fx har svært ved at koncentrere dig- Du startede jo heller ikke i 1. klasse, og kunne læse og regne, inden du mødte op, vel?

Grund-uddannelse i Compassion Focused Therapy

Compassion Focused Therapy (CFT) er en psykologisk retning, der arbejder med dit forhold til dig selv. Der findes ikke et godt ord på dansk for compassion. Det nærmeste vil være ”medfølelse”- i denne sammenhæng selv-medfølelse. Det handler altså om omsorgsfuldhed over for sig selv- En disciplin mange af os mestrer- så længe det gælder om at være omsorgsfuld over for alle andre… end én selv.

 

CFT blev oprindeligt udviklet til mennesker, der sad fast i livet pga. følelser som skam og selvkritik, men bruges i dag til en lang liste af psykologiske og fysiske udfordringer, som fx spiseforstyrrelser, depression, stress, vrede, angst, smerteproblematikker m.v.

Din hjerne er udviklet over millioner af år og har sørget for, at dine forfædre har overlevet, så du kan stå her i dag. Dine forfædre har overlevet, blandt andet, på baggrund af forskellige systemer i hjernen, der har kunnet holde dem på vagt over for farlige situationer som fx sultne sabeltigre.

I dag lurer der ikke sabeltigre rundt om hjørnet, men vores hjernes trusselssystem arbejder stadig som om, at der gør. Det giver anledning til at gøre nogle ting, som ikke altid er hensigtsmæssige på den lange bane, og som øger følelser som skyld og skam. Det kunne fx være at håndtere vanskelige følelser med mad- og derefter giver dig en super anledning til at være selvkritisk og hård ved dig selv… der øger lysten til mere mad, der dulmer…osv. osv.

CFT giver indblik i blandt andet dit trusselssystem og lærer dig, hvordan du kultiverer din hjerne til at arbejder for dig og ikke imod dig – og ikke mindst, hjælper dig til at forstå, at det ikke er din skyld, at du tænker som du gør, men, at du tværtimod kan lære at opføre dig lige så kærligt over for dig selv, som du gør, over for dem du holder allermest af.

Derudover har jeg en lang række af yderligere supplerende kurser og uddannelser inden for:

 


Psykologi: Herunder adskillige supplerende kurser i ACT, Kognitiv adfærdsterapi og vaneændringer.

Mindfulness

Sundhedspædagogik

Smertehåndtering

Overspisning

Søvn

Åndedrættet

Rygning

mv.